CBA SK, a.s.

Masarykove toliariky

Potrebujeme:

300g hladkej múky CBA

200g lieskových orechov

200g CBA masla

3 PL holandského kakaa

1 žĺtok

 

na obalenie:

práškový cukor

 

Postup:

Lieskové orechy na hodinu namočíme do studenej vody, potom ich osušíme a nasekáme nahrubo.

Múku, kakao, žĺtok a maslo premiešame a vypracujeme hladké cesto. Pridáme do neho nahrubo nasekané orechy a vypracujeme 4 malé valčeky s priemerom 2 – 3 cm. Zabalíme ich do CBA potravinárskej fólie a dáme do chladničky stuhnúť aspoň na 5 hodín, najlepšie do druhého dňa.  Následne valčeky vyberieme a nakrájame ich na kolieska hrubé 0,5 cm a prenesieme na plech vystlaný CBA papierom na pečenie. Pečieme 20 minút v rúre predhriatej na 170o C. Po vybratí ich ešte horúce obalíme v práškovom cukre.