Škoricové donuty
Potrebujeme:
- 2 hrnčeky hladká múka CBA,
- 1/2 hrnčeka cukru,
- 2 lyžičky prášku do pečiva,
- 1 lyžička škorica,
- 1/2 lyžička soľ,
- slnečnicový olej CBA,
- 1/4 hrnčeka mlieko plnotučné 3,5% CBA,
- 2 lyžice rozpustené maslo CBA,
- 2 lyžičky vanilkový extrakt,
- 2 vajíčka CBA,
- na obaľovanie práškový cukor a škorica
Postup:
Trúbu si predhrejeme na 180o C. Formu na donuty si vymastíme olejom. V jednej miske preosejeme všetky suché ingrediencie. V druhej miske vyšľaháme všetky tekuté ingrediencie. Tekutú a suchú časť spolu dôkladne premiešame, aby nám vzniklo cesto. Sáčok na zdobenie plníme cestom, a postupne plníme formu na donuty.
Donuty pečieme 25 minút do zlatista. Po upečení necháme donuty odpočinúť si vo forme cca 5 minút, potom ich vyklopíme. Kým sú donuty teplé, obaľujeme ich v práškovom cukri zmiešanom so škoricou.
TIP: pred obalením donuty ponorte do roztopeného masla