Maková bábovka
Potrebujeme:
4 CBA vajcia,
125g CBA tradičné maslo,
1 hrnček kryštálový cukor,
1 hrnček CBA mletý mak s cukrom,
1 hrnček CBA hladká múka,
1 hrnček CBA plnotučné mlieko 3,5%,
1 lyžica prášok do pečiva.
Postup:
Do kastróla nalejeme mlieko a nasypeme doň mak. Preložíme na plameň a varíme približne 5 minút. Potom zložíme z plameňa, prikryjeme pokrievkou a necháme 20 minút odpočívať. Vedľa si rozšľaháme žĺtky s cukrom a maslom. Postupne primiešame vychladnutý mak a múku zmiešanú s práškom do pečiva. V ďalšej miske ušľaháme z bielkov tuhý sneh, ktorý jemne vmiešame do žĺtkovej zmesi. Cesto nalejeme do bábovkovej formy, ktorú sme si vymastili maslom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňoch 30-40 minút.